Helemaal gelukkig en enthousiast verhuis je naar jouw nieuwe huis. Misschien is het jouw eerste eigen plekje of ga je juist naar iets groters. Je komt in ieder geval met je eigen meubels binnen. Wanneer je het huis hebt ingericht, zijn de muren meestal nog wit en kaal. Als dit klopt, dan heb jij de juiste keuze gemaakt om je muren pas te vullen wanneer je zelf in het huis woont. Alleen dan voel je de sfeer van het huis pas aan en kan je goed kiezen wat voor kunst er aan de muren moet komen te hangen. In dit blog vertel ik je alles over de foto’s in de categorie Skyline

Je komt alles te weten over de mogelijkheden van kunstfoto’s aan jouw muren. De focus ligt hier op stedelijke foto’s. Je leest over hoe deze foto’s bij de sfeer van jouw huis kunnen passen en hoe je je huis ruimer laat aanvoelen met de perfecte foto. Neem straks een kijkje in de galerie om het perfecte kunstwerk voor jouw interieur te vinden.

Skyline als kunst aan de muur

De eerste stap is natuurlijk om te bepalen dat je überhaupt een kunstwerk wil ophangen aan jouw muur. Met een kunstwerk bedoel ik een unieke afbeelding, geen afbeelding die iedereen aan kan schaffen. Een stuk waar er maar een zeer beperkt aantal van zijn. 

Met kunst breng je ongelofelijk veel sfeer in huis. Je kamer krijgt een druk gevoel, maar straalt juist rust uit. En daarmee creeer je een heel eigen sfeer. Een kamer gaat leven en daardoor voel je je er helemaal thuis. Ook geeft kunst je iets om over te praten met je gasten of klanten. Als je een kunststuk persoonlijk uitzoekt, dan zit daar een stukje van jezelf in. Er is een reden waarom je juist voor dit stuk gekozen hebt en dat is altijd mooi om te delen.

Wat voor kunst?

Nadat je hebt besloten om kunst aan de muur te hangen, moet je natuurlijk nog een keuze maken over het soort kunst. Met foto’s kan je werkelijk alle kanten op en met een mooie foto kan je in elk huis en op elke plek uit de voeten. In de foto galerie vind je foto’s die in elk huis of kantoor passen en die goed met elkaar zijn te combineren.

Afronden van je verbouwing: kunst aan de muur van Allios Deite Eikona

De uitstraling van jouw huis

Wanneer je hebt besloten om de muren aan te kleden met de meest prachtige foto’s, dan is het tijd om de uitstraling van jouw huis te bepalen. Welke sfeer wil jij creëren? Dit kan voor het hele huis dezelfde sfeer zijn, maar het kan ook per kamer verschillen. Wellicht wil je in jouw werkkamer een foto waar jij veel inspiratie van krijgt of juist rust. Zo kan je voor een natuurfoto gaan of juist voor iets waar jij energie uit haalt.

Hoewel je in elke kamer een andere sfeer kan creëren, is het wel aan te raden om een overkoepelende sfeer in het huis te maken. Hou jij van modern en wil jij dat jouw huis een moderne uitstraling heeft, dan kan je voor grote industriële en stadsfoto’s gaan. Nog steeds kan je dan een aantal kleinere natuurfoto’s ophangen. Natuur maakt ook deel uit van ‘modern’ en ‘stads’. Zo maak je als het ware een kleine stad van jouw huis. Je kunt het ook omdraaien: de natuur centraal stellen met soms een kleine verwijzing naar de rol die de mens speelt in deze natuur. Laat je inspireren door de foto’s in de galerie om er achter te komen welke sfeer bij jou past. 

Afronden van je verbouwing: kunst aan de muur van Allios Deite Eikona

impressie van ‘Ganzenpas’ in een eetkamer

De ideale plek voor een skyline foto

Stel dat je er voor kiest om het huis een modern en stads gevoel te geven, dan is de volgende vraag welke foto’s je kiest en waar jij ze gaat ophangen. Het is altijd goed om te beginnen met het ‘hart’ van het huis. Is dit in jouw geval de keuken en is er veel staal, zilver- of chroomkleur in de keuken te vinden, dan is het mooi om dat te combineren met een foto van de Eiffeltoren.

De woonkamer is natuurlijk ook enorm belangrijk. Heb je een ‘brickwall’ in de kamer? Het is geweldig om deze te combineren met een foto van een skyline. De industriële uitstraling van een ‘brickwall’ past uitstekend bij een foto als de Euromast. 

Spelen met de ruimte

Grote stadsfoto’s, met name die van een prachtige skyline, bieden een groot voordeel waar niet direct aan wordt gedacht. Een foto van een skyline toont een groot gebied en geeft overzicht over een brede horizon. Hiermee creëert de foto een enorm gevoel van ruimte in je kamer. De maat van jouw kamer wordt gevoelsmatig misschien wel verdubbeld. Door de acrylaatlaag op de foto wordt het diepte-effect versterkt en hierdoor krijg je het gevoel dat je zo in de foto kan stappen, naar een andere kant van jouw kamer. 

De diepte verzorgd door deze foto’s geven je de mogelijkheid om een kleinere kamer in jouw huis wat groter aan te laten lijken. Een drukke kamer kun je juist een vorm van rust geven. De omvang van de foto trekt de aandacht en bepaalt de sfeer in menig huiskamer. Naast sfeer brengt een foto dus zoveel meer als je maar de juiste foto kiest en deze goed ophangt.

Scroll door de galerie

Een prachtige foto van architectuur

Stadsfoto’s zijn eigenlijk net zoals portretten. Je neemt niet zomaar iemand van de straat, maakt een foto en klaar ben je. Nee, je kiest een specifiek iemand, die in zijn of haar gezicht wat te vertellen heeft, wat het vertellen waard is. Daarna heb je het goede moment nodig met de juiste emotie: verdriet, blijdschap of bijvoorbeeld trots. Tot slot de juiste plek met de perfecte belichting. Voor een stadsfoto en een skyline geldt hetzelfde. Welk gebouw of welke rij aan gebouwen heeft iets bijzonders te vertellen en waarom zou jij dat in je huis willen ophangen.

Architectuur is een vorm van kunst, bepaald de skyline en geeft daarbij een mooi tijdsbeeld. Architectuur kan chique zijn, klassiek of juist erg modern. Zo passen bepaalde foto’s van architectuur wel in jouw huis en een ander juist niet. Wanneer je jouw favoriet uitkiest in de galerie, is het van belang dat het verhaal van de foto bij jou past én bij de uitstraling van je kamer. Zo past de Luchtspiegel uit London perfect bij een modern huis en door de verhoudingen van de afbeelding is de hal een bijzondere plek voor deze foto. Als jij zo over dit soort zaken nadenkt, dan vind jij de perfecte stadsfoto voor jouw huis met de juiste plek in huis.

Het gevoel: natuur vs. de mens

Kunst voor aan de muren kies je uit op basis van gevoel. In eerste instantie gaat het om het gevoel dat het stuk bij jou oproept. Vervolgens moet dit natuurlijk overgebracht worden naar de kamer waar je het stuk ophangt. Bijzonder genoeg lijkt er altijd een tweestrijd te zijn tussen mensen die een stadsgevoel willen creëren en mensen die een natuurgevoel zoeken. Hoewel de twee perfect te combineren zijn, zijn er inderdaad verschillen.

Foto’s van de natuur, van bijvoorbeeld een rode roos, ijskristallen of een krachtige berg stralen rust uit. Deze foto’s kunnen jou de rust geven om tot rust te komen en na te denken. Aan de andere kant geven foto’s van de stad een wat krachtiger gevoel. Ze inspireren en laten zien waar de mens allemaal toe in staat is. Dit gevoel van energie en inspiratie is wellicht precies wat jij nodig hebt om tot de juiste ideeën te komen of om energie voor elke dag op verzamelen.

Echter, laat je vooral niet aanpraten dat natuur en de stad niet samengaan. Het verschil zou er niet zijn zonder dat de twee bestaan én samengaan. Het is prachtig als jij in jouw huis laat zien dat de mens innovatief en krachtig is, maar altijd ondergeschikt aan de kunst van de natuur. In de foto galerie vind je voorbeelden van zowel stadsfoto’s als foto’s van de natuur. 

Kijk welke foto’s jij zou combineren in jouw huis

London: een fotogenieke stad voor een skyline

We hebben het gehad over de verschillende kanten van stads- en natuurfotografie. Nu is het tijd om wat dieper de fotografie van skylines in te duiken. De ene stad is natuurlijk net wat fotogenieker dan de andere stad. Een voorbeeld van een enorm fotogenieke stad is London. Deze stad straalt alles uit wat je qua sfeer van een stad verwacht. De stad heeft een verhaal en dat wat een verhaal heeft, verdient een foto. 

London heeft allereerst prachtige architectuur. Denk aan oude gebouwen zoals Parliament of de St. Paul, maar ook aan moderne gebouwen zoals het spiegelgebouw, de London Eye en de Shark. Daarbij biedt London de prachtige mix tussen modern en industrieel, zoals Bricklane en the City. Tot slot biedt de fantastische verlichting van de stad de mogelijkheid om mooie foto’s te maken. In de galerie vind je een prachtig verlichte foto van de London Eye. 

Andere fotogenieke steden zijn bijvoorbeeld Parijs met de Eiffeltoren en Rotterdam met de Erasmusbrug. Maar ook minder bekende plaatsen inspireren. Wacht dacht je van Porto? In deze steden gaan natuur en stad ook super samen. Denk aan een mooie skylinefoto van London met de Theems, Rotterdam met de Maas en Porto met de Rio Douro. Dit biedt jou de kans om natuur en stad samen te voegen in jouw huis.

Niet alleen wolkenkrabbers

Het kan zomaar dat jij graag een stadsfoto aan de muur wil hangen, maar dat je niks hebt met wolkenkrabbers. Voor jou is het verhaal dan niet meteen klaar. Stadsfoto’s kunnen natuurlijk ook gemaakt worden van oude en schattige stadjes of dorpjes. Denk aan een mooie haven in Portugal. 

Een voorbeeld van zo’n foto is Porto aan de Rio Douro (Portugal). Ze laat de kracht van de natuur zien en het feit dat we daar respect voor moeten hebben. Echter, de mens kan obstakels aan en met innovativiteit elke helling bebouwen. Als jij op zoek bent naar dit soort inspiratie, dan is deze foto precies wat voor jou. Daarnaast bieden deze foto’s inspiratie voor vakantie en voer voor discussie aan de eettafel. Naar welke mooie plek ga jij deze zomer?

Porto vanaf Rio Douro de sfeer van vakantie | Allios Deite Eikona | Kunst aan de muur

Skyline in zwart/wit of kleur?

Met een zwart/wit foto ga je extra sterk mee in het gevoel van industrie en modern. Het heeft een ruig en gaaf effect in jouw kamer. Zwart/wit is imposant en traditioneel maar toch modern. Ook is een zwart/wit foto makkelijk te combineren en past deze vrijwel overal in huis. Maar wanneer alles al zwart of wit is, dan geeft de keuze voor kleur een mooi contrast.

Met kleur creëer je licht en warmte in huis. Kleuren zijn vrolijk en opwekkend en voegen dit toe aan de sfeer. Ook kan je voor een combinatie gaan tussen kleur en zwart/wit. Neem bijvoorbeeld een stadsfoto die in de avond is genomen. De stad is donker en dus redelijk zwart. Maar, de kleuren van de lichtjes springen eruit en geven de foto en daarmee de kamer een ongelofelijk vrolijk en gezellig gevoel. Kijk eens naar de foto van London en de London Eye om te zien hoe dit werkt.

Wat ga je doen?

Je hebt nu onwijs veel ideeën en tips gekregen voor het uitzoeken van de juiste kunstfoto voor bij jou in huis. Je weet veel meer over de verschillen dus traditionele kunst en fotokunst. Ook weet je wat de verschillende afbeeldingen doen met de sfeer in huis. Nu wordt het tijd om in huis rond te gaan kijken en aan te voelen welke sfeer er nu is. Ben jij hier blij mee of moet er wat veranderen. Zo ja, wat moet er veranderen en kun je die verandering bewerkstelligen met een foto?

Als het antwoord hierop ook ja is, dan ga je kijken welke foto. Neem hiervoor eens een kijkje in de galerie, waar jij ongetwijfeld de perfecte foto zal vinden. Wellicht is het een stadsfoto van prachtige gebouwen. Laat je verassen en neem jouw ideeën mee in je zoektocht. Wanneer je de tips uit dit blog gebruikt, dan ben je over een paar weken nog gelukkiger met jouw nieuw huis en zal je er zeker lang en gelukkig wonen.