Je huis, het is wellicht de meest belangrijke plek in je leven. Je wilt je er thuis voelen. Zeker in deze bizarre tijden, waarin we allemaal moeten omgaan het met COVID-19 virus, ben je meer thuis dan ooit. Het is hierdoor belangrijk dat jij je fijn voelt in je eigen huis, dat je huis écht een plekje is waar jij graag thuis wilt komen. Die omgeving met thuisgevoel kan je creëren door middel van je interieur. Naast de standaard meubels in je huis, de bank, tafel, stoelen, maak je je huis écht persoonlijk en eigen door het gebruik van een unieke inrichting. Hou je bijvoorbeeld van bloemen? Hang ze aan de muur, je hoeft nooit meer zonder. Wat dacht je van de paarse bloemen van de ‘Paarse aantrekkingskracht’?

De manier waarop je je huis inricht en vooral de kunstwerken aan de muur, zeggen iets over de persoon die in het huis woont. Je inrichting zorgt er voor dat er een bepaalde sfeer in huis wordt gecreëerd. Het creëren van die sfeer is essentieel om van je huis je thuis te maken. Vooral de decoratieve stukken dragen bij aan jouw eigen unieke plekje op de wereld. Je kunt er voor kiezen om een poster te kopen bij een winkel, maar de kans is groot dat je die bij iemand anders ook tegenkomt. Niet erg origineel. Hier vind je in de online galerie unieke foto’s om je inrichting helemaal persoonlijk te maken. Kies een unieke foto van een bloem voor aan je muur. Een bloem straalt openheid, levendigheid, ruimte en rust uit. Perfect om je woonkamer, slaapkamer of kantoor op te fleuren. 

Weten welke bloemen bij jou passen?

Een persoonlijke Inrichting met een foto van je favoriete bloem

In de online galerie kies je de foto die je aan de muur wilt hebben. Met deze foto geef je sfeer en karakter aan het interieur van je kamer. Hou je bijvoorbeeld van een rustgevend interieur die vooral openheid, levendigheid en positiviteit uitstraalt? Kies de bloem die daar voor jou bij past. Is dat voor jou een roos in zachte kleuren of juist een passiebloem die van de muren afspat?

Een bloem staat in het teken van ‘leven’ en bloeien voortdurend. Het creëert een dromerig gevoel, waardoor je de rust in je huis brengt. Heerlijk wanneer je thuiskomt na een drukke werk- of studiedag. 

Natuurlijk kan je zelf bepalen waar je dit kunstwerk gaat hangen. Kale muren in de slaapkamer? Ga dan voor bijvoorbeeld een foto van een roos, de bloem die in het teken staat van de liefde. Doordat er zoveel keuze is, kan je voor elke kamer een bloem kiezen, die de sfeer die jij wilt creëren in de kamer vertegenwoordigd en versterkt. 

Roos Soft | Allios Deite Eikona - kunst aan de muur

Bloemen als kunst aan de muur voor de kantoorruimte

Wil je niet de muren van je huis decoreren, maar juist je kantoorruimte? Voor elke ruimte binnen het bedrijf kun je een passende foto kiezen. Heb je bijvoorbeeld een wachtruimte? Dan staat een foto van een prachtige bloem erg passend in het interieur. Door het zien van een bloem, ontstaat er gelijk een gevoel van welkom zijn. Het straalt openheid uit en zorgt voor een positief gevoel bij klanten en andere bezoekers van je kantoor. Met bloemen haal je letterlijk de natuur naar binnen. Dat kan natuurlijk met een bos bloemen, maar met de afbeelding van een bloem aan de muur gaat jaren mee. Door de associatie met de natuur geeft een bloem ook een rustgevend effect. 

Wil je je kantoorruimte een make-over geven? Of wil je gewoon eens wat anders, zonder de complete inrichting te vervangen? Dat kan heel makkelijk door met wanddecoratie sfeer aan de muur te hangen. Het is zonde om dan gelijk alle meubels weg te doen en te vervangen door nieuwe meubels. Door het hangen van een bloem aan de muur, creëer je een hele andere sfeer en look. Het is de perfecte oplossing om een hele andere kantoorruimte te creëren, zónder dat je heel veel aan de kantoorruimte zelf hoeft te veranderen. 

Wil je bijvoorbeeld dat de ruimte liefde en geluk uitstraalt? Neem dan een foto van een rode roos. Kan het je niet gek genoeg zijn? Laat het zien met een passiebloem die bijna letterlijk van de muur knalt. Welke boodschap wil je dat je bezoekers onbewust krijgen als ze binnenkomen? Zeg het met bloemen aan de muur.

Minder stress ervaren en een ontspannen sfeer creëren?

Een nieuw huis? Creëer sfeer door middel van een kunstfoto met bloemen

Stel je hebt een nieuw huis gekocht: dat betekent dat je allemaal kale muren hebt! En wat doe je dan met die muren? Je vult ze met een decoratiestuk dat er voor zorgt dat je je thuis voelt. Kies in de online galerie jou mooiste foto en hang deze in een kamer naar keuze. 

Naast het creëren van sfeer en jou persoonlijke gevoel, speel je met de foto ook met het optische beeld van de kamer. Heb je een kleine kamer? Door een foto te gebruiken met lichte kleuren creëer je het idee dat deze kamer ruimer is. Kies je een bloem met donkere tinten? Dan lijkt het meer of de muren naar je toe komen en lijkt de kamer kleiner. 

Kleuren kun je op die manier ook gebruiken om ervoor te zorgen dat een bepaalde vorm wordt gecorrigeerd. Heb je bijvoorbeeld een langwerpige kamer en wil je liever dat deze kamer vierkant lijkt? Door aan de korte zijdes een foto te hangen van een bloem met donkere kleuren creëer je het idee dat deze korte zijde sneller naar je toekomt. Hierdoor ontstaat het gevoel dat de korte zijde ‘sneller op je afkomt’ waardoor de langwerpige zijde optisch wordt verkleind.

Je kunt dus stellen dat lichte kleuren een gevoel van openheid, rust en stilte creëren. Donkeren kleuren creëren een gevoel van drukte en beweeglijkheid. Lichte kleuren maken de ruimte optisch ruimer en donkere kleuren maken de ruimte optisch kleiner.

bekijk alle kunstfoto’s met (paarse) bloemen
The Sky is the limit, passiebloem | Allios Deite Eikona | Kunst aan de muur

The Sky is the limit

Speel met kunst en combineer verschillende stijlen

‘Stijlen combineren’ voor veel mensen klinkt dat eng. Want als je eenmaal voor een landelijk interieur hebt gekozen, dan moet toch ook alles landelijk zijn? Natuurlijk niet! Door het combineren van verschillende stijlen, zorg je er juist voor dat je huis persoonlijk wordt en dat er écht een eigen sfeer wordt onstaat. Vind je het combineren van stijlen spannend? Sluit aan bij kleuren of patronen in je inrichting of laat thema’s terugkomen met verschillende decoraties. Bloemen zijn daarbij erg neutraal. Ze horen niet specifiek bij een bepaalde interieurstijl en zijn daarom makkelijk te combineren met ieder soort inrichting. 

Natuurlijk moet je er wel voor zorgen dat alle meubels en de foto van de bloem met elkaar in balans blijven. Kies je voor drukke meubels én wil je een foto van een bloem ophangen die alle aandacht opeist? Zorg er voor dat alles in evenwicht is. Houd dan het aantal meubelen en decoratiestukken beperkt.

Een andere manier is om met kleuren meubelen en decoratie op elkaar te laten aansluiten, door alleen te kiezen voor kleuren in vergelijkbare tinten. En dan 1 of 2 stukken eruit te laten springen door voor een afwijkende kleur te kiezen. Voorkom dat het rommelig wordt en je door de bomen het bos niet meer ziet. Dat zou zonde zijn van al het werk dat je er in gestopt hebt om alles bij elkaar uit te zoeken. Less is more!

Meer over sfeer in je kamer
Grijs groen Waterkom | Allios Deite Eikona | Impressie in woonkamer

Grijs groen Waterkom – Impressie in woonkamer

Benadruk je interieur extra door het kiezen van de juiste foto met bloemen

Een andere manier om tot de keuze van een foto te komen is om meubelen en decoratie in 1 stijl te houden. Je gaat dan spelen met de kleuren. Kies je er voor om je meubelen te benadrukken? Dan kun je prima een zwart-wit foto aan de wand hangen. Ook van bloemen kun je prachtige zwart-wit foto’s vinden. Een bijzondere variant van een zwart-wit foto is de foto van de roos in zwart-wit-rood? Een vleugje kleur zonder opzichtig of opdringerig te zijn, maar heel subtiel aanwezig.

Kies je een kleurrijke stijl en hou je er echt van als de kleuren eruit springen in je interieur? Bloemen aan de muur zijn ideaal. Wat is er kleurrijker dan een bloem? De ‘paarse aantrekkingskracht’ is zo’n foto die uitstekend past bij een kleurrijke inrichting. Hij benadrukt jouw persoonlijke stijl.

Heb je meubels die een basiskleur hebben en wil je júist meer levendigheid in je kamer? Dan hoef je niet al je meubels weg te doen om vervolgens kleurrijke meubels aan te schaffen. Los het in plaats daarvan op door kleur in je decoratie op te nemen. Kies voor een kleurrijke bloem aan de wand. Zo veel bloemen, zoveel kleuren. Doordat de foto aan de muur een grote invloed heeft op het interieur ontstaat er direct een kleurrijke sfeer en look, zonder dat je je meubels hoeft te vervangen.

Door het gebruik van foto’s aan de muur kun je blijven spelen met je interieur. Je kan gewoon je meubels laten staan. Het enige wat je hoeft te doen is de foto’s aan de muur af en toe verwisselen en je krijgt een heel ander beeld van de kamer. Ga je verhuizen of krijgen kamers in je huis een andere functie?

Doe inspiratie op voor sfeer aan de muur

Heb je een nieuw huis gekocht of ben je klaar met verbouwen en weet je nog niet wat je met je kale muren wilt? Kijk rustig rond in de online galerie. Heb je 1 of 2 foto’s gevonden die je mooi vindt maar waarvan je niet weet of ze wel in je kamer staan? Stuur mij een foto van je kale muur en ik laat je zien hoe je favoriete foto het doet bij jouw interieur. 

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Lees mijn blog over het maken van een keuze voor je kunstfoto. 

hulp bij het kiezen van een foto

Hoe weet je of een kunstfoto het ideale plaatje voor je kamer is?

Als je niet zeker weet of de foto die je hebt uitgezocht ook daadwerkelijk het ideale plaatje is dat jij voor ogen hebt, stuur dan een foto van de muur waar je de foto op zou willen hangen. Hoe werkt dit verder?

  1. Stuur de foto van de muur op waar je de foto wilt ophangen. Let erop dat dit een overzichtsfoto is. Minstens een deel van je meubelen moeten op de foto staan; 
  2. Geef bij de foto een paar maten aan. Bijvoorbeeld van een meubelstuk dat tegen de muur aan staat of de hoogte en breedte van de muur;
  3. Ik gebruik de foto van jouw kamer om jou favoriete kunstfoto uit mijn online galerie in je interieur te plaatsen;
  4. Ik stuur je de foto terug en je kunt zien of de foto aan je verwachtingen voldoet. 

Hierdoor kun je goed bepalen of de foto van je keuze mooi vindt staan, of toch liever voor een andere foto wilt gaan. Zo voorkom je dat je een foto hebt gekocht die je uiteindelijk niet zo mooi vindt staan in je interieur. 

Makkelijk te onderhouden bloemen

Heb je eenmaal een foto van een bloem uitgekozen die mooi staat in het interieur? Dan wordt deze foto onder 2mm of 4mm acryl bevestigt. Dit vormt een laag voor over de foto. Hierdoor kan de foto niet beschadigen of verkleuren en houdt deze zijn scherpe en goede kwaliteit. Bovendien is het makkelijk te onderhouden. Met een handvochtige doek kun je gemakkelijk stof van de foto halen.

Na je bestelling ontvang je eerst binnen een paar dagen het certificaat waar het productienummer op staat. Je foto wordt dan afgedrukt en opgestuurd naar het adres dat je hebt opgegeven. Geef dus het adres op waar je je foto wilt ophangen. Door de grootte van de foto’s zijn ze lastig zelf te vervoeren. De meeste passen niet zonder meer in je auto. Je ontvangt de foto ongeveer 3 weken na bestelling. Voor vragen of advies kun je altijd contact met mij opnemen.

Kortom: creëer sfeer in een ruimte door middel van een kunstfoto. Door een bloem aan de muur te hangen, zorg je ervoor dat iedereen die binnenkomt een warm welkom krijgt. Bovendien kan jij het interieur gemakkelijk veranderen door middel van deze foto’s. Heb je een ruimte die snel moet kunnen veranderen qua interieur? Ga dan voor basismeubels en kies voor sprekende foto’s. Hierdoor heb je niet het probleem dat wanneer je het interieur wilt veranderen, je gelijk andere meubels moet aanschaffen. Het veranderen van het interieur en de sfeer kun je gemakkelijk doen door middel van het wisselen van de foto’s aan de muur. Wil je meer lezen over het ontstaan de foto’s in de online galerie? Lees dan mijn blog over de reis van foto tot wanddecoratie.

Mijn foto’s blijven jarenlang mooi van kleur en staan garant voor een prachtige aanvulling op je interieur, of dat nu in de woonkamer, hal, slaapkamer, (thuis)kantoor of welke andere kamer dan ook is. 

vragen over formaat, prijs of mogelijkheden? Stuur me een bericht