Het begin

Toen ik 11 was kreeg ik mijn eerste camera, een oude Ilford die mijn vader tot dat moment had gebruikt. Het moment was goed gekozen, we gingen naar Blijdorp. Mijn ouders hadden fotorolletjes meegenomen, maar konden niet vermoeden dat ik totaal niet zou letten op de beperkingen die fotograferen toen nog had. Het ene na het andere rolletje schoot ik vol en uiteindelijk had ik bijna 100 foto’s gemaakt toen we weggingen. Als mijn ouders meer fotorolletjes bij zich hadden gehad, die ik ook nog gebruikt.

In de jaren daarna ontpopte ik me als de fotograaf in het gezin. Helemaal toen ik zelf op pad ging, ging mijn fototoestel mee. Het enige dat mijn drang om foto’s te maken in bedwang hield was het feit dat er maar een beperkt aantal foto’s op een rolletje pasten en dat het best wat kostte om je foto’s te laten ontwikkelen en afdrukken. Ook de rolletjes zelf waren niet goedkoop. Het leerde mij om foto’s vooral niet te maken.

Analoog of digitaal

Uit het analoge tijdperk heb ik stapels met fotoalbums liggen en misschien nog wel grotere stapels met foto’s die het nooit hebben gered om in een album te komen. Ik huiverde even bij de komst van het digitale tijdperk. Niet omdat ik dacht dat het wel over zou waaien, maar omdat in het begin de kwaliteit van de foto’s het nog niet haalde bij de kwaliteit van het analoge systeem. Rond die tijd realiseerde ik me dat ik het liefst foto’s wilde maken die je niet alleen aan de muur wilt hangen omdat ze mooi zijn, maar dat het technisch ook mogelijk moest zijn om ze op serieus groot formaat aan die muur op te hangen.

Keuzes maken

Toen ik de stap maakte naar digitale fotografie, was het wennen aan de vrijheid. Het digitale tijdperk bracht de mogelijkheid om eindeloos te fotograferen. En vooral te experimenteren. Waar het bij analoog fotograferen een kunst is om een foto niet te maken, is het bij digitaal fotograferen vooral de kunst om foto’s weg te gooien. 1000 foto’s maken op vakantie is leuk, maar daar moet om te beginnen de helft van weg. Af en toe is het best lastig kiezen.

Ik heb al een tijd een speciale harde schijf waar ik mijn digitale foto’s op bewaar. Tegenwoordig wordt de fysieke stapel niet groter, maar er staan wel steeds meer foto’s op die schijf. Soms maak ik van vakanties een album, maar niet altijd. Dat voelde vorig jaar niet meer goed. Ik wilde toch meer doen met mijn foto’s dan ze opslaan en af en toe eens bekijken.

Het ontstaan van de webshop

Stap voor stap ben ik in huis gaan kijken hoe en waar ik mijn foto’s kon gebruiken. Ik kwam best een eind:

  • Op mijn laptop als screensaver
  • Op een paar kale muren
  • Op een deur
  • Op de achterkant van een kast die dienst doet als scheidingswand
  • Op de panelen die de schuine wand op zolder afsluiten
  • Op de website van mijn adviesbureau

Maar mijn huis en beschikbare ruimte zijn beperkt. De wanden zijn een keer vol en de deuren zijn een keer op. Begin 2019 heb ik de stoute schoenen aangetrokken. Ik heb hardop gezegd dat mijn foto’s het waard zijn om op groot formaat aan de muur te hangen. Niet alleen op de muren bij mij thuis, maar bij iedereen die ze mooi vindt, op alle plekken die wat inspiratie kunnen gebruiken.

Vanaf nu dus voor iedereen verkrijgbaar: een foto op groot formaat, geschikt voor iedere ruimte die kleur, inspiratie of sfeer kan gebruiken.

Informatie en contact

Indien je vragen hebt aarzel dan niet en neem contact met mij op!

BEL ONS
MAIL ONS
CONTACTFORMULIER

“Ik geloof in evolutie. Evolutie is de ontwikkeling die er voor zorgt dat de fitste overleeft. De fitste die overleeft, is degene die zich het beste aanpast aan de omgeving. Als je je aanpast aan je omgeving, ga je met de tijd mee. Wie met de tijd meegaat, blijft altijd jong”