Ondanks dat er afgelopen 1 juli weer de nodige versoepelingen zijn doorgevoerd in de maatregelen waar we momenteel mee te maken hebben, zitten we nog steeds in Coronatijd. Door de versoepelingen en de aanstaande zomervakantie zijn veel  mensen gaan nadenken over de plannen van hun vakantie; gaan we, nu we weer mogen vliegen op sommige landen, naar het buitenland of kiezen we voor ons eigen “kikkerland”?

Vakantiegevoel

Vanwege het (aankomende) vakantiegevoel gaat deze blog over natuurlandschappen. Waarom en wat is de link met vakanties? Als je kijkt naar foto’s van natuurlandschappen is er een grote diversiteit. Er zijn  foto’s van landschappen die duidelijk uit eigen land of  buitenland komen. Op sommige foto’s zijn landschappen met sneeuw te zien of juist met een ondergaande zon. Ieder landschap kan een ander vakantiegevoel of vakantieherinnering oproepen. 

Verschillende afbeeldingen op natuurlandschappen

Bergen, vergezichten van landerijen en het verdwijnen van de zon aan het eind van de avond. Wat kunnen we daar met zijn allen van genieten. Een ondergaande zon is prachtig. Als we op vakantie zijn voelen we ons er extra romantisch bij, maar ook in Nederland zijn de kleuren van de lucht onvoorstelbaar mooi en warm.  Foto’s van berglandschappen zijn in ons eigen land natuurlijk slecht te maken, toch doen die in de zomer vooral denken aan mooie wandelingen en in de winter aan de wind in je haren op de ski-hellingen.

Dieren in de natuur

Een bijzondere categorie binnen de natuurlandschappen, zijn foto’s waar ook dieren op staan. Dieren, als belangrijkste onderwerp op een foto, zijn geweldig maar in combinatie met een landschap kan het een foto extra bijzonder maken. Waarom kom ik hierop? Tegenwoordig gaan we steeds vaker op vakantie op het land bij de boer. De boerencamping is een begrip geworden in de afgelopen jaren. Regelmatig vertrekken vooral ouders met kinderen naar een boerencamping om onderdeel uit te maken van de boerderij. Helpen met eten geven aan de dieren, schoonmaken van de hokken. Dat is de nieuwe manier van vakantie in eigen land en de kinderen leren ook nog eens dat de melk niet uit een winkel komt maar bij een koe. En wat is er nu Nederlandser dan een foto van een weidelandschap met een stel koeien erin?

Waarom gaan we op vakantie?

Om te beginnen natuurlijk om weg te zijn van het normale dagelijkse reilen en zeilen. Bezig met andere zaken en aandacht voor de mensen die dicht bij ons staan en uiteraard voor jezelf. Nieuwe ervaringen opdoen is niet zozeer een bewuste keuze, maar geeft wel het idee dat we een spannend avontuur gaan beleven. Vakantie betekent in ieder geval voor bijna iedereen: weg van huis, een tijdje in een andere omgeving vertoeven, nieuwe dingen doen en ontdekken, of je vol op je hobby/passie storten om vervolgens met mooie verhalen, na een paar weken, weer terug naar huis te keren.

Ook ik ga weer op vakantie. Waar we naar toe gaan weten we nog niet. Voor mijn passie wordt het daarom echt een verrassing waar ik mee terug naar huis kom. Natuurlandschappen, stadslandschappen, architectuur, dieren of bloemen? En welke foto’s zijn het mooist in kleur en welke in zwart/wit, al dan niet in combinatie met een andere kleur?

Fijne vakantie allemaal en blijf gezond!

Liefs Ada