Het lijkt niet spannend, decoratie uitkiezen voor aan de muur. Je hangt gewoon wat leuke posters aan de wand en dat is het. Toch? Vergis je niet. Met een mooie foto verander je in 1 keer de sfeer van je kamer: je hangt kunst aan de muur. Het is voor een ieder persoonlijk wat een beeld met je doet. Dit heeft direct invloed op de inrichting en uitstraling van een ruimte. Ieder thema brengt zo zijn eigen sfeer en gevoel met zich mee. Het is daardoor ook erg persoonlijk welk thema en welk afbeelding bij jou en jouw ruimte past.

In dit artikel laten we, aan de hand van onze eigen thema’s, zien welke uitstraling een afbeelding, een ruimte in huis of op kantoor geven. We gaan in op de sfeer die een afbeelding uitstraalt en welk statement deze geeft. Maar ook in welke ruimte de afbeelding volledig tot zijn recht komt. In onze galerie hebben we zes thema’s die allemaal iets te maken hebben met dromen, herinneringen en of ervaringen. Van het buiten zijn en genieten van alles wat je daar ziet tot reizen naar grote steden en daar de gebouwen bewonderen. Je ontdekt het allemaal in dit artikel.

 

Architectuur aan de wand

Wanneer je het thema architectuur aan de muur hangt als decoratie, krijg je direct een gevoel van vakantie. De meeste mensen kiezen bij dit thema voor een mooie foto die herinneringen oproept. Ze kiezen bijvoorbeeld voor een plaats waar ze zijn geweest of een aspect uit hun eigen woonplaats. Denk aan de Erasmusbrug in Rotterdam of de Eiffeltoren in Parijs.

Erasmusbrug | Allios Deite Eikona | Kunst aan de muur

Erasmusbrug

Dit soort beelden brengen je in beweging. Ze roepen herinneringen en verhalen op, die vaak positieve energie met zich meebrengen. Dit soort beelden werken dan ook vaak goed in kantoren, maar ook in woonruimtes of wachtruimtes. Lekker wegdromen bij fijne herinneringen.

Over het algemeen zijn de beelden zo genomen dat ze het hele aspect belichamen. Je ziet de gehele Eiffeltoren en niet een klein stukje. Zo’n enorme toren maakt een statement. Maar het laat ook menselijke voorkeuren zien. Wat is bijvoorbeeld jouw lievelingsstad? Welke stad zou jij aan de wand willen hangen?

Ben je benieuwd naar al onze architectonische beelden? Bekijk ze hier.

 

Bloemen voor aan de muur

Beelden van bloemen hebben een krachtige uitstraling. Of het nu gaat om een felrode drieling aan rozen of de paarse passiebloemen. Ze hebben vaak felle kleuren die laten zien wie je bent en waar je voor staat. Het zegt iets over jouw karakter. Wat voor type mens ben je? En wat is jouw lievelingskleur? Dit maakt de lichtgekleurde bloem enerzijds erg geschikt voor de wachtruimte en anderzijds doet de felle bloem het ook goed op kantoor. Vooral als het past bij de huisstijl van het bedrijf. Met een bloem aan de wand in de kleur van jouw huisstijl, versterk je op een subtiele manier jouw eigen kleuren.

Paarse aantrekkingskracht | Allios Deite Eikona | Kunst aan de muur

Impressie van ‘Paarse aantrekkingskracht’ in woonkamer

Toch zetten deze beelden niet alleen de bloem in de spotlight. In dit thema vind je ook afbeeldingen met vlinders en een hommel die op een bloem zitten. Hierin komt al het moois samen. En ook vlinders zijn een mooie symbolische weergave aan de wand. Het zijn immers beestjes die een behoorlijke transformatie doorgaan in het leven. Van rups tot vlinder is simpelweg indrukwekkend. Daarnaast lijken ze vrij door het leven te gaan. Ze vliegen haast doelloos rond, alsof ze niet weten waar ze naartoe willen. Maar dan is toch daar die prachtige struik, een lekker maaltje. Een mooi beeld voor aan de wand.

Past een mooie bloem aan de wand helemaal bij jou? Hier vind je alle afbeeldingen.

Dieren in beeld

Ook in dit thema zijn de vlinders en hommel terug te zien. Maar daar blijft het niet bij. Je ziet hier ook prachtige dieren in hun eigen leefomgeving, bijvoorbeeld de Jacht op het water en de nieuwsgierige koeien aan de waterkant.

Nieuwsgierige Koeien | Allios Deite Eikona | Kunst aan de muur

Nieuwsgierige Koeien

De wat meer natuurlijke beelden doen het vaak goed in de hal van het huis of bij de receptie van een bedrijf. Dit soort beelden brengen je namelijk tot rust. Zoals ze je ook tot stilstand brengen wanneer je buiten bent in de wijde wereld. Het is prachtig om te zien hoe een roofvogel overvliegt, hoe een reiger zijn hapje vangt of hoe koeien nieuwsgierig naar je toe komen. Deze verademing brengt ook de dierlijke wanddecoratie met zich mee. Zo breng je buiten naar binnen en geniet je er ook op regenachtige of minder zonnige dagen van.

 

Wil jij ook natuurlijke beelden aan de muur? Bekijk hier mooie foto’s met dieren

 

 

Mooie foto van een natuurlandschap in de woonkamer

Niet alleen dieren brengen rust en kalmte met zich mee. Ook natuurlandschap kan rust in jouw ruimte brengen. Wat denk je van zonnestralen of ijskristallen? Op het eerste gezicht lijken deze beelden niet uitdagend, toch vangen ze je aandacht voor een langere periode. Juist door alle kleine details van bijvoorbeeld de ijskristallen. Bizar hoe gedetailleerd de natuur wel niet is. 

Dit thema doet het goed in wachtruimtes, recepties en dergelijke. Dat zijn namelijk plekken waar je mensen tot rust wilt brengen, zodat ze hun wachttijd prettig en ontspannen ervaren. Natuurlijk werkt de rust van buiten ook in huis. Bijvoorbeeld in de hobbykamer waar je lekker ontspannen je eigen ding doet. Of juist in de werkkamer voor een kalme sfeer. De beelden laten vooral zien dat jij oog hebt voor dat wat er om je heen gebeurt en dat de schoonheid in kleine dingen zit.

In het thema natuur zie je niet alleen een zonsondergang of winterse kristallen, maar ook bergen, rotsen en de Hollandse IJssel. Zo is er voor ieder wel een stukje favoriet landschap te vinden.

Ben je benieuwd welke beelden van het buitenleven we allemaal hebben? Hier vind je de foto’s van natuurlandschappen 

 

Skyline in de wachtkamer of op kantoor

Hoe gaaf is het om de skyline van je favoriete stad op kantoor of in de wachtkamer te hangen? Het brengt direct mooie herinneringen met zich mee. En wanneer je het in je kantoor of woonkamer hebt hangen, is het aanleiding voor goede gesprekken. Je vraagt je direct af wat het verband is tussen de afbeelding en de persoon waar je bijvoorbeeld een afspraak mee hebt. Is deze persoon in de stad geweest, is er een wens om er nog eens naar toe te gaan, is er een bijzondere band met de stad en welke dan? Een foto kan dus zelf een boeiend gesprek worden.

London Eye | Allios Deite Eikona | Kunst aan de muur

London Eye

De stad zet je in actie. Roept gevoelens op van het 24/7 aan staan. Of wat denk je van de London Eye als echte eye-catcher? Toch draait het bij dit thema niet alleen om stedelijke beelden. Je kunt het vooral professionele beelden noemen. Je vindt er bijvoorbeeld ook de Ganzenpas terug. Een mooie foto met industriële uitstraling voor op kantoor. In ganzenpas onderweg naar een voormalig scheepswerf. 

Heb je altijd al gedroomd van jouw favoriete stad aan de wand? Kies hier jouw favoriet

 

Zwart-Wit past altijd

Iets wat het in bijna iedere ruimte goed doet, zijn zwart-wit beelden. Ze zijn neutraal en mengen zich niet enorm met de ruimte. Ze vloeken nooit met andere kleuren. Je ziet ze in allerlei stijlen, van gebouwen tot natuur. Zo is er voor ieder wat wils te vinden, ook in neutrale kleuren. Bekijk bijvoorbeeld de afbeelding van het Spiegelgebouw.

Zwart-wit maakt het makkelijk te combineren op kantoor, maar ook in de wachtkamer. Juist daar waar je wel graag iets moois aan de wand hangen, zonder je er door af te laten leiden. Tegelijkertijd zet het door het gebrek aan kleur juist een statement. Doordat het harder is dan bijvoorbeeld een zachtroze tint van een bloem.

Ben je op zoek naar een rustig beeld voor aan de muur? Je vindt de foto’s hier

 

Kiezen van een mooie afbeelding

Zo zie je dat er ook bij wanddecoratie enorm veel verschillen zijn in stijlen en thema’s. En dat dit behoorlijk invloed heeft op de inrichting en uitstraling van een ruimte. Het is net de finishing touch waar je naar op zoek bent. Juist door een mooie foto aan de wand te hangen, waar jij positieve gevoelens of herinneringen bij krijgt. Het geeft een kamer of kantoor een persoonlijke uitstraling.

Daarnaast is het handig om te letten op de kleuren in de ruimte en wat je wilt uitstralen in de ruimte. Houd je van een kleurrijk geheel of juist niet? Zoek je een mooie foto voor je thuiskantoor? Wat past er bij jouw bedrijf? Zit er een afbeelding tussen die aansluit op jouw huisstijl? 

Het belangrijkste is dat je een mooie foto kiest die helemaal bij jou past. Dan is het een rijke aanvulling voor de ruimte en voegt het iets toe. De wanddecoratie zegt dan iets over wie jij bent als persoon en wat jij belangrijk vindt in het leven. Het is zonde om iets aan de wand te hangen, omdat je opvulling nodig hebt. Kies dus iets waar jij blij van wordt!

Luchtballon in zonsondergang | Allios Deite Eikona | Kunst aan de muur

impressie van ‘Luchtballon in zonsondergang’ in eetkamer

Papegaaien in lijn | Allios Deite Eikona | Kunst aan de muur

impressie van ‘Papegaaien in lijn’ in eetkamer

 

Heb je hulp nodig bij je keuze? Neem contact met ons op