Wat gaan we doen dit jaar met kerst 2020 nu er nog steeds maatregelen van kracht zijn vanwege COVID19? Kerst is voor veel mensen een feest waar families en/of vrienden bij elkaar komen. Hoewel we, volgens de maatregelen, niet teveel familie uit mogen nodigen, zullen we wel veelvuldig aan elkaar denken. We moeten in deze tijd niet te somber worden maar moeten oplossingen zoeken om dit met elkaar creatief op te pakken.

Creatief denken voor een memorabele kerst 2020

Daar kun je verschillende manieren voor bedenken. Stuur ouderen in verzorgingshuizen bijvoorbeeld een kaartje en of een bloemetje. Denk aan je buren die dit jaar alleen zitten omdat er geen familie is. Of vrienden die niet mogen reizen omdat ze niet uit dezelfde regio komen. Bereid iets lekkers en deel dit met buren, familie en mensen die het nodig hebben. Dat is een goede kerstgedachte en dat is waar kerst natuurlijk helemaal voor staat, back to basics.

Als je niet bij elkaar kunt zijn, bedenk dan of je op een andere manier een activiteit kunt opstarten. Via de laptop of computer, bijvoorbeeld Teams of Skype. Zo kun je een virtuele borrel organiseren of bijvoorbeeld een virtuele karaoke wedstrijd opzetten en de gevorderden onder ons misschien wel monopoly of stratego op afstand. Leuke ideeën om de kerstdagen gezellig te maken en toch met elkaar te kunnen beleven. Zo kan kerst 2020 nog heel mooi worden, anders dan anders en misschien zelfs memorabel.

Light in the Darkness Koninklijk | Allios Deite Eikona | Kunst aan de muur

Light in the Darkness Koninklijk

Samen terugkijken

Daarbij zijn de kerstdagen een mooie gelegenheid om terug te kijken naar “het afgelopen jaar”. Wat is er gebeurd, wat hebben we beleeft en wat hebben we niet gedaan wat wel op het lijstje stond. Sta stil bij de mensen die we verloren hebben en vergeet niet alle mooie dingen die plaats hebben gevonden dit jaar. Want ook die zijn er geweest, ondanks alle beperkingen waar we mee te maken hadden en hebben.

Terug kijken staat ook vaak garant voor veel hilariteit. Denk aan de mooie dingen die we met elkaar beleeft hebben. De plannen voor volgend jaar, want omdat we een jaartje hebben overgeslagen is de lijst van wensen veel langer dan anders. Dankzij de vaccins die in de maak zijn, kunnen we ook weer gaan denken aan de gezelligheid die we gemist hebben en hoe we die in kunnen gaan halen.

Vakantie rond kerst 2020

Deze kerst zullen er minder mensen op vakantie gaan naar het buitenland. Dit heeft alles te maken met de COVID-19 pandemie. Vanuit het OMT en vervolgens het kabinet is vakantie naar het buitenland afgeraden, zeker in de landen met code oranje. Bijna heel Europa is code oranje en het zal mondjesmaat gebeuren dat een Europees land aangepast worden van code oranje naar code geel. Bij code geel mag je naar dat land op vakantie gaan, met de wetenschap van afgelopen zomervakantie is het verstandig om nog heel even vol te houden en in ons eigen land te blijven.

Gelukkig is in de tussentijd bij veel mensen het besef gekomen dat vakantie in eigen land ook fantastisch kan zijn. Als je probeert nu nog een huisje te boeken voor de kerstvakantie, dan is het zoeken naar een naald in de spreekwoordelijke hooiberg.  Er is nog nooit zover vraag geweest naar vakantiehuizen in eigen land. Het wordt met de dag moeilijker om nog een vakantie te boeken in eigen land. Wellicht ergens volgend jaar weer? Ik zie kansen voor het ontstaan van nieuwe tradities …

Kerstcadeau ontvangen of geven

Met de kerst 2020 geven veel mensen elkaar cadeaus. Omdat we van elkaar houden, een organisatie goed gepresteerd heeft of omdat je het verdient. De één gaat voor kleine cadeautje omdat er een maximum bedrag is afgesproken, de ander zoekt een cadeau uit dat al jaren op de verlanglijst staat.

Je kunt ook samen een cadeau uitzoeken, bijvoorbeeld om je inrichting nieuwe glans te geven. Voor ideeën kun je altijd terecht op de overzichtspagina.

Kunst aan de muur voor elke interieur

In de online galerie vind je diverse categorieën waaruit je je favoriete foto kunt kiezen:

Natuurlandschap

Skyline

Zwart-Wit

Zomaar een idee om je te helpen bij het maken van je keuze voor een kerstcadeau. Als voorbeeld zijn dit een aantal foto’s van de site:

Bloemen

Roos roze zwart wit | Allios Deite Eikona | Kunst aan de muur

Roos roze zwart wit

Dieren

Nieuwsgierige koeien | Allios Deite Eikona | Kunst aan de muur

Nieuwsgierige Koeien

Je hebt je favoriete foto gevonden, maar past het in jouw interieur?

Je hebt een kijkje genomen op de site en hebt een mooie foto gevonden. Zoals je kunt zien staan er maten bij de foto’s, zodat je een goed beeld krijgt bij de grootte van de foto. Dan komt de volgende vraag, past de foto bij het interieur? Daar hebben we iets op bedacht, zodat jij je keuze makkelijker kunt maken. Bekijk de onderstaande vraag met daarbij de oplossing die jou kan helpen.

Voorbeeld Architectuur:

Impressie van Erasmusbrug als wanddecoratie

Impressie ‘Erasmusbrug’

Meer informatie bij het maken van je keuze

Wij kunnen ons voorstellen dat je niet dagelijks een foto van een groot formaat, aan de muur ziet hangen bij een familie, vrienden of bij anderen in huis. Dan is het ook lastig om je een voorstelling te maken van een foto op XL-formaat in je eigen huis. Daarom kun je een foto van je eigen interieur naar ons mailen, zodat je ook de verhoudingen goed kunt inschatten.

Bij aankoop van je foto ontvang je een certificaat waarop staat welk exemplaar je ontvangen hebt van de totale oplage van maximaal 15 stuks. Zo heb je de zekerheid dat de foto niet zo maar ergens anders aan de muur hangt.

Na bestelling ontvang je de foto binnen 2 tot 3 weken. Reden te meer om de foto snel te bestellen zodat je zeker weet dat deze voor de kerstdagen binnen is en om teleurstelling te voorkomen.

Materiaal van de foto

Op de site van Allios Deite Eikona kun je alle details vinden van de foto. Het materiaal en de maat van de foto is weergegeven. Let op; de grootte van de foto kan niet aangepast worden. Houdt daar rekening mee. 

Onderhoud

De foto heeft zeer weinig onderhoud nodig om mooi te blijven. Het enige wat af en toe nodig is, is een handvochtige doek om de foto schoon te maken. Zo heb je jaren lang plezier van de gekozen foto.