Dat verzin je natuurlijk niet. De bedoeling was om met een expositie de start van de webshop voor foto’s op groot formaat te vieren en een boost te geven. Normaal gesproken durf ik te zeggen dat ik minimaal een redelijk gevoel voor timing heb. Begin dit jaar was dat even weg. Twee weken na de opening van de expositie in lunchroom de Pits Keuken in Amsterdam, ging alles dicht. De lunchroom ging dicht, het kantoorpand waar de lunchroom is gevestigd ging niet zo zeer dicht, maar bijna iedereen ging thuis werken. Alle kantoren aan de Zuidas waren van de een op de andere dag bijna leeg.

Wat doe je als niemand je expositie kan zien?

In eerste instantie hebben we het even laten gaan, er op vertrouwend dat alles van tijdelijke aard zou zijn. Vervolgens zijn we gaan kijken wat we konden doen om toch aandacht te geven aan de foto’s van de expositie.

Inzet van social media

Om te beginnen zijn we de foto’s gaan delen op social media. Met een Instagram account, een facebook account en een bedrijfspagina op LinkedIn bereik je best de nodige mensen. Om een indruk te geven van de grootte van de foto’s, laten we zo veel mogelijk niet alleen de foto zelf zien, maar geven we ook een indruk van hoe de foto er uit ziet als deze in vol ornaat aan de muur hangt.

Digitale tour langs de expositie

Om echt een voorproefje van een live bezoek te geven, hebben we opnames gemaakt van de expositie. Dat valt nog niet mee, nou ja, het maken van de opnames op zich wel, maar zorgen dat je dat goed doet, daar moet dus even tijd voor genomen worden. Vooral rekening houden met de ongewenste reflecties op de foto’s was een uitdaging. En zeker niet alle shots zijn in het eindresultaat te zien. Maar een eindresultaat is er, inclusief achtergrondmuziek.

Coronamaatregelen zijn tijdelijk

Op dit moment worden de coronamaatregelen langzaamaan teruggedraaid. Restaurants kunnen weer open. Ook lunchroom de Pits Keuken is, inclusief terras, weer open. De kantoren zullen nog wel een tijdje minder vol zijn dan tot maart gebruikelijk was, maar de eerste stappen in de goede richting zijn weer gezet.

Expositie

Oorspronkelijk zou de expositie duren tot de zomervakantie. Met alles wat er gebeurt is in de aflopen maanden, hebben we besloten om deze te verlengen tot eind van het jaar. Als je een keer in de buurt van de Zuidas bent, kan ik je van harte een lunch of een heerlijke kop koffie aanbevelen bij de Pits Keuken. Kijk ondertussen rustig rond naar de foto’s die er hangen. Mocht je niet gelijk in de gelegenheid zijn om naar Amsterdam te gaan, kijk dan eerst, op je gemak, de film van de expositie (onder het genot van je zelfgemaakte lunch bijvoorbeeld)….

Hoe je de foto’s kunt gebruiken

Uiteraard is het een mooi gezicht als je een foto als wanddecoratie kunt ophangen op je kantoor, de receptie, een vergaderlocatie of gewoon in je woonkamer. Het geeft de muur en de ruimte direct een heel eigen sfeer en uitstraling.
Een hele actuele manier is om twee foto’s, met de ruggen tegen elkaar te hangen en op die manier een origineel en creatief coronascherm te creëren in een ruimte. Je gebruikt wanddecoratie dan zowel om een ruimte een eigen karakter te geven, maar ook heel functioneel door te zorgen dat er een fysieke scheiding ontstaat in een ruimte zodat er meer mensen kunnen werken.